OPENING PLUKTUIN KADANS

Na ruim een jaar van voorbereiding hebben een groot aantal vrijwilligers en prachtige pluktuin gerealiseerd bij buurthuis Kadans in de Sint Jozefstraat. Zij werden hierbij ondersteund en gefaciliteerd door WBO.

Zondag 23 juni willen deze enthousiaste vrijwilligers u kennis laten maken met het behaalde resultaat. Tussen 11.30 en 13.30 uur ontvangen zij u graag voor de officiële opening. Voor een drankje en gezond hapje wordt gezorgd. Ook aan de kinderen is gedacht. Een aanwezige imker kan u van alles vertellen over het leven van de bij.

Om 11.45 uur is er een korte plechtig gedeelte ingelast met onder andere informatie over het ontstaan van deze tuin en wat er allemaal in te vinden is.

De Pluktuin, met een educatief karakter, is een vrij toegankelijk tuin waar veel onbespoten fruitbomen, fruitstruiken en groentes staan. Bezoekers aan de tuin mogen het fruit en dergelijke plukken en consumeren. In de pluktuin zijn ook voldoende zitjes aanwezig om gewoon heerlijk te genieten van al dit fraais en de aanwezige geiten en kippen in de tevens aanwezige bokkentuin. Mocht u daar overigens een eitje vinden, dan mag u die ook gewoon meenemen. Ook is er gedacht aan vogels en insecten. Zo vindt u er egelhotelletjes, diverse insectenhotels, vogelhuisje en een onderkomen voor vleermuizen.

Kortom, er is van alles te beleven in de Pluktuin van Kadans. U ben van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Geschreven door : Website Beheer